duminică, 23 decembrie 2012

Un Craciun perfect

Trecand direct la subiect, va anunt ca maine este minunata zi de 24 decembrie. O zi mare pentru copii de pretudindeni, pentru ca in noaptea dintre 24 si 25 vine mult asteptatul Mos Craciun cu sacul plin de jucarii colorate, dulciuri frumos ambalate si fructe de sezon si/sau tropicale (depinde care a fost ultima destinatie a Mosului). Eh, dar cum pana seara viitoare mai avem de trecut pesteo zi intreaga, m-am gandit sa o organizam putin ca sa nu il asteptam pe ,,Neanea'' Craciun in nebunia pregatirilor, asa ca mi-am propus sa fac un orar care v-ar putea ghida putin, inspirat din filmele de Craciun si combinat cu traditiile din familia mea. So...

Pentru ca avem o zi incarcata, dar plina de activitati minunate, vom planifica trezirea pe la ora 10:00, cand copii impreun cu tatal lor merg sa aleaga bradul falnic pe care il vor imbodobi in seara ce va avea sa vina. In tot acest timp mama, ca un mic spiridus, mai are timp sa mearga la o ultima sesiune de cumparaturi.  

Dupa ,,tocmeala din targ'' ca sa ii spunem asa, aducem pomul acasa si il lasam pe tata, sub atenta supraveghere a copiilor, sa cioplesca trunchiul copacului, astfel incat sa se potriveasca in vechiul suport de brazi, mostenit din generatie in generatie. 

Pe la orele amiezii, dupa ce mama s-a strecurat inapoi in bucatarie ca si cum absenta ei nici nu a existat vreodata, pregateste pentru restul familiei pranzul si o cana binevenita de ciocolata calda. Dupa mancare, intreaga familie se pregateste pentru mult asteptata impodobire a bradului. Intr-o atmosfera placuta, mama aduce beteala si globurile si se pregatesc cu totii pentru a face ghirlandele din popcorn, dar si ornamentele din hartie colorata pe care copii le-au invatat la scoala. Tata da tonul unui colind de Craciun si cat ai clipi toata lumea canta despre nasterea Domnului in ieslea cea saracacioasa. Bucuria si iubirea se citeste pe fetele tuturor, iar magia Craciunului isi face loc in sufletele celor mici, dar si a celor mari in aceeasi masura. Globurile, in infinitatea lor de culori si modele, se aseaza unul cate unul pe crengutele de un verde crud. Beteala lunga si stralucitoare contureaza dimensiunile bradului, in timp ce copii incearca sa descalceasca instalatia cu ajutorul mamei. La sfarsit tatal il ridica pe unul dintre copii pentru a ajunge sa puna cununa muncii lor si anume ingerasul sau steluta din varful pomului. 
Daca am reusit sa terminam cu impodobitul, atunci intreaga actiune se va muta la bucatarie, unde impreuna cu mama, copii si tatal incearca sa ajute la pregatitul cinei. De la mancaruri traditionale si pana la desert trebuie sa fie toate gustoase si pregatite cu mult suflet. 

Pe seara, ii asteptam pe bunici, pe unchi si pe matusi sa isi faca aparitia la masa, pentru ca un Craciun petrecut in familie si alaturi de toti oamenii dragi este cu adevarat un Craciun de neuitat. Dupa glume si o masa copioasa, bunica spune tuturor tinerilor din casa povestea nasterii Domnului, amintind familiei ce sarbatorim in aceasta perioada. O data cu lasarea intunericului copii pun langa brad farfuria cu prajiturele facute mai devreme si un pahar cu lapte pentru batranul Craciun. Fac cu toti invitatii o poza de album, iar mai apoi mama ii duce la culcare promitandu-le ca in  noaptea ce va urma va veni Mosul si le va aduce tot ce si-au dorit, daca bineinteles au fost cuminti. Dupa plecarea ei, acestia se duc tiptil la usa unde il asteapta pe domnul Craciun, dar Mos Ene isi face aparitia inaintea oaspetelui de seama.

Asa imi imaginez eu un Craciun perfect, in sanul familiei. Si ca tot vorbeam in postul anterior de Coca-Cola si reclamele la aceasta companie, iata o solutie pentru a ajunge acasa de sarbatori.

    

 Take care!:D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu